Renterne fortsætter med at dykke

Publiceret 27-11-2014
Nyhed

Historisk lav rente: Boligejere betaler i gennemsnit 2,7 pct. i rente inklusiv bidrag på deres boliglån.  Det viser dagens tal fra Nationalbanken for oktober 2014.
 

”Vi har de senere år set fortsat faldende renter, og det kommer de danske boligejere til gode. En almindelig dansk familie betaler lige nu i gennemsnit 2,7 pct. i rente på deres realkreditlån. Det er et historisk lavt niveau, og det er altså noget, der kan mærkes,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og tilføjer:
 

”De danske boligejere er generelt rigtig gode til at bruge fordelene ved de fleksible lånemuligheder, vi har i det danske realkreditsystem. Mange låntagere har lån med variabel rente, ligesom mange familier allerede har nedkonverteret deres boliglån til et lån med en lavere fast rente.”
 

”Realkreditinstitutterne åbnede i august op for 30-årige lån med fast rente på 2,5 pct. Det betyder, at der igen kan være penge at spare for de danske familier. Ligegyldigt om man står og skal købe sin første bolig, eller man overvejer at omlægge sit eksisterende lån, er en fast lav rente på 2,5 pct. de næste 30 år et rigtig godt tilbud til de danske boligejere”, siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Den effektive rentesats inkl. bidrag på eksisterende lån til husholdninger fra realkreditinstitutterne

Kilde: Nationalbanken, MFI statistikken