Region Sjælland har flest tvangsauktioner

Publiceret 04-04-2014
Nyhed

I marts måned var der 254 tvangsauktioner i Danmark. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal for tvangsauktioner. I årets første tre måneder har der i alt været 837 tvangsauktioner, hvilket er 362 færre sammenlignet med samme periode sidste år.

”Antallet af tvangsauktioner er faldet markant det seneste år. Det er udtryk for, at stadig færre boligejere har problemer med at betale ydelsen på deres realkreditlån. Og vi kan da også se, at antallet af boligejere, som ikke betaler ydelsen til tiden, er faldet siden 2009,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

I årets første tre måneder har der været knap 5 tvangsauktioner for hver 10.000 boliger. Der er dog regionale forskelle, hvor Region Sjælland som den eneste region ligger højere end landsgennemsnittet. Her har der indtil videre været over 8 tvangsauktioner i 2014 for hver 10.000 boliger. I landets øvrige regioner er tallet mellem ca. 3 og 5 tvangsauktioner.

”Mens vi ser færrest tvangsauktioner i hovedstadsområdet, er det øvrige Sjælland hårdest ramt. Og det afspejles også i udviklingen på boligmarkedet. Fx viser både priser og handelsaktivitet positive tegn for hovedstadsområdet. Samtidig er boligmarkedet i Region Sjælland ramt på flere områder. Udover et højt antal tvangsauktioner er priserne faldet i forhold til sidste år, og handelsaktiviteten er på et lavt niveau historisk set. Det skal samtidig siges, at der også kan være forskelle inden for de enkelte regioner,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Antal tvangsauktioner for hver 10.000 privatejede boliger, januar-marts 2014

[Figur: Antal tvangsauktioner for hver 10.000 privatejede boliger, januar-marts 2014]

Kilde: Danmarks Statistik