Regeringen bør følge op på anbefalinger om produktivitet

Publiceret 31-03-2014

Finansrådet bakker generelt op om Produktivitetskommissionens anbefalinger. Særligt forslaget om at bruge skattepolitikken til at forbedre produktiviteten er vigtig.

Finansrådet er generelt positiv over for de mange forslag fra Produktivitetskommissionen, der mandag fremlagde sine samlede anbefalinger til at styrke den danske produktivitet oven på en meget kvalificeret gennemgang af de danske udfordringer. Samtidig konstaterer bankernes brancheorganisation, at der ikke er nogen snuptagsløsninger: 

-Vi må ikke være uambitiøse. Det vil kræve en vedvarende indsats med målrettede reformer for at høste det store potentiale, der ligger i Produktivitetskommissionens forslag om styrket produktivitet i både den private og offentlige sektor, siger cheføkonom i Finansrådet Niels Storm Stenbæk. 
 
Produktivitetskommissionens anbefalinger kan allokeres til flere hovedområder, men særligt kommissionens forslag om at bruge skattepolitikken til at forbedre produktiviteten er vigtig:
 
-Indretningen af skattesystemet er helt afgørende for at genskabe vækst- og produktivitetspotentialet i Danmark. Systemet bør indrettes med særligt fokus på at mobilisere kapital og arbejdskraft, så der er en gevinst ved at arbejde og investere i Danmark, vurderer Niels Storm Stenbæk og fortsætter:
 
-Det er eksempelvis afgørende, at erhvervsbeskatningen ikke unødigt belaster konkurrencen og dynamikken i dansk økonomi. Beskatningen skal være mere simpel og ensartet på tværs af landegrænser, og mulighederne for og tilskyndelsen til at foretage nye investeringer og starte egen virksomhed skal styrkes. 
 
Det er centralt, at regeringen sammen med Folketingets øvrige partier nu følger op og vedtager en vækstpakke, som kan styrke de danske virksomheders konkurrenceevne.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør