Prisforskel på kort og lang rentebinding skrumper

Publiceret 22-12-2014
Nyhed

Siden starten af 2010 er det blevet billigere at optage lån med længere rentebinding. Forskellen mellem renten på lån med kort rentebinding og andre rentetilpasningslån er skrumpet markant. Det viser dagens tal fra Nationalbanken.
 

I dag er der stort set ingen renteforskel på nye lån med op til et års rentebinding og lån med længere rentebinding. Renten (inklusive bidrag og kursskæring) på nye lån med op til fem års rentebinding er 0,04 procentpoint lavere end renten på lån med op til et års rentebinding. Det dækker over, at lån med halvårlig rentebinding er lidt billigere end fx F3-lånene, mens F1-lånene er lidt dyrere.
 

”Engang var F1-lånet langt det billigste lån, men sådan er det ikke længere. I dag koster andre rentetilpasningslån stort set det samme som lån med kort rentebinding. Udviklingen skyldes dels, at realkreditinstitutterne har gjort F1-lånene dyrere. Men den helt store forklaring er, at renterne på andre rentetilpasningslån er faldet mere end på lån med kort rentebinding,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 

I dag koster det eksempelvis ca. 20 kr. mindre om måneden i renteudgifter efter skat pr. lånt million, hvis man binder renten i flere år frem for helt kort.

Figur: Forskel mellem renten (inkl. bidrag) til husholdninger på nye realkreditlån med rentebinding op til og med et år og nye realkreditlån med rentebinding fra et til fem år

Kilde: Danmarks Nationalbank