Pengeugen er i gang

Publiceret 11-03-2014

Mandag den 10. marts blev Danmarks første Pengeuge skudt i gang på mere end 40 folkeskoler landet over.

På dagen var en række af landets bankdirektører gæsteundervisere i matematiktimerne på 7.-8. klassetrin. Her underviste de eleverne i de grundlæggende elementer i privatøkonomi. Der blev diskuteret begreber som rente, ÅOP og budget. Og eleverne quizzede mod hinanden i et helt nyt Jeopardy-spil lavet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet.
 
Både matematiklærere og bankdirektører meldte samstemmende om interesserede og aktive elever, som fik øjnene op for vigtigheden af viden om privatøkonomi. 
 
-Det er noget, der vil præge jer hele livet. Det handler om at bevare friheden til at kunne vælge, forklarede Finansrådets direktør, Tonny Thierry Andersen, da han underviste to 8. klasser på Valby Skole.
 
-Lige nu er ca. 55.000 unge registreret som dårlige betalere i RKI, det svarer til en hel ungdomsårgang. Og konsekvenserne af at være registreret som dårlig betaler er, at man netop bliver frataget friheden til at realisere sine ønsker og drømme, sagde han videre. 
 

Lommebudget

Med Pengeugen sætter Finansrådet fokus på privatøkonomi i Folkeskolens ældste klasser, som typisk er dér, hvor eleverne for første gang får råderet over egne penge, som de enten har optjent ved fritidsjobs eller fået i konfirmationsgave.
 
Blandt eleverne i Valby opstod der igennem den timelange undervisning en enighed blandt eleverne om, at det måske alligevel var en god idé at sætte sig lidt mere ind i emner. Der blev således noteret ned, da Tonny Thierry Andersen anbefalede eleverne at diskutere privatøkonomi med deres forældre og læse mere på hjemmesiden raadtilpenge.dk og hente App’en ”Lommebudget”. 
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør