Påske er højsæson for nye boliger til salg

Publiceret 16-04-2014
Nyhed

Påske er for mange familier ensbetydende med travlhed. Påskefrokoster skal forberedes og haven skal ordnes. For familier der går i flyttetanker er travlheden en anden. Det er højsæson for at sætte boligen til salg.

Foråret er den periode på året, hvor der sættes flest nye boliger til salg. I år er ikke en undtagelse.

”Siden røgen gik af nytårskrudtet, er der i årets tre første måneder sat over 17.000 nye huse og lejligheder til salg i Danmark. Dertil kommer de travle uger i april op til påske,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Antallet af nye huse sat til salg i årets tre første måneder er fordelt pænt ud på hele landet. Der er stort set sat lige mange parcel- og rækkehuse til salg i Region Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark.

”Boligsøgende kan igen i år se frem mod en påske med nye huse på hylderne over hele landet. Siden årsskiftet er der sat i omegnen af 3.000 nye huse til salg i både Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark, og lidt færre på Sjælland og i Nordjylland,” siger Peter Jayaswal.

Dykker man ned på kommuneniveau er der forskel på antallet af nye huse sat til salg. Det er i landets store bykommuner med Århus i spidsen, at der er sat flest nye huse til salg siden årsskiftet.

Der er også sat mange nye ejerlejligheder til salg de seneste tre måneder. Det er især i Hovedstaden, at der er sat mange nye ejerlejligheder til salg.

”Der er sat i omegnen af 3.000 nye lejligheder til salg i Hovedstaden de seneste tre måneder. Det er væsentligt flere end i resten af landet. Op mod syv ud af ti nye lejligheder sat til salg er således beliggende i Hovedstaden,” konstaterer Peter Jayaswal.

Flest salg i første halvår

Antallet af solgte helårsboliger har de sidste otte år ligget på ca. 4.500 om måneden. Antallet af handler stiger typisk gennem forårsmånederne for at toppe i juni.

”Det er ikke til at sige, om der kommer noget ud af anstrengelserne for den enkelte boligsælger. Men der bliver handlet flest boliger i forsommeren, så det kan give god mening at få sat boligen til salg på denne tid af året,” siger Peter Jayaswal.

Figur 1: Nye helårsboliger sat til salg i januar-marts 2014

[Figur 1: Nye helårsboliger sat til salg i januar-marts 2014]

Kilde: Realkreditrådet

Landkort: Nye huse sat til salg i januar-marts 2014

Kilde: Realkreditrådet