Nødvendigt IT-sikkerhedsudspil fra regeringen

Publiceret 16-12-2014
Nyhed

Finansrådet er enig i behovet for en styrkelse af cyber- og informationssikkerheden i Danmark og støtter initiativerne i regeringens udspil. Erhvervslivet bør inddrages i det videre arbejde.

Regeringens lancering af en ”National strategi for cyber- og informationssikkerhed” indeholder initiativer inden for seks områder, der samlet set skal styrke sikkerheden for især de statslige myndigheder. 
 
- Det er meget positivt, at regeringen nu lancerer en national strategi for cyber- og informationssikkerhed, siger Michael Busk-Jepsen, underdirektør og ansvarlig for digital infrastruktur og IT-sikkerhed i Finansrådet.
 
- For at kunne tackle den voksende trussel fra IT-kriminelle, er det dog helt afgørende, at det offentlige inddrager og samarbejder med det private erhvervsliv, siger Michael Busk-Jepsen.

- I Finansrådet ser vi den nye strategi som et nødvendigt skridt på vejen. Vi vil bidrage konstruktivt til at opfylde regeringens målsætninger som med fordel kan suppleres af andre initiativer – deriblandt etablering af et egentligt Nationalt Sikkerhedsråd, påpeger Michael Busk-Jepsen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør