Mere end 64.000 boliger til salg

Publiceret 08-08-2014
Nyhed

Der står i dag 64.106 boliger til salg. Det er 475 flere i forhold til for et år siden, viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for juli.

42.750 parcel- og rækkehuse står i dag til salg. Samtidig er der 8.031 ejerlejligheder på markedet, mens der er 13.325 fritidshuse at vælge mellem. I forhold til sidste år er udbuddet på landsplan steget for alle boligtyper.


”Flere sætter boligen til salg i løbet af foråret, hvorefter udbuddet falder igen fra om sommeren af. Det seneste års tid er ikke nogen undtagelse, og udbuddet er faldet i juli. Men i forhold til for et år siden, så har boligkøberne fået lidt flere boliger at vælge mellem,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

”Udviklingen i udbuddet af parcel- og rækkehuse dækker over regionale forskelle. For huse i Jylland og på Fyn er der generelt blevet flere at vælge mellem, men billedet er mere mudret på Sjælland. Mens udbuddet er steget i hovedstaden og i Østsjælland, så er der færre huse til salg i de øvrige dele af Sjælland,” siger Ane Arnth Jensen og tilføjer:

”Udbuddet af ejerlejligheder domineres af hovedstaden, hvor man i dag finder næsten hver anden udbudt ejerlejlighed i landet. Og i hovedstadsområdet er udbuddet steget med 18 pct. på blot et enkelt år.”

Udbudspriserne fortsætter op

Udbudsprisen på huse og ejerlejligheder er henholdsvis 1 pct. og 7 pct. højere sammenlignet med sidste år.


Ane Arnth Jensen siger: ”Udbudsprisen på huse stiger på landsplan, men det dækker over regionale forskelle. De største prisstigninger ses i og omkring hovedstadsområdet, men også Østjylland hægter sig på med en mindre prisstigning på 1 pct. I resten af landet er udbudspriserne faldet eller stort set uændrede.”

”Udbudsprisen på ejerlejligheder er steget pænt de senere år, og prisstigningerne opleves især i landets største byer. En lejlighed på fx 90 kvadratmeter er det seneste år blevet 400.000 kr. dyrere i København og 200.000 kr. dyrere i Aarhus,” fortsætter Ane Arnth Jensen.

Udbudstiden på huse er faldet på Sjælland og steget i Jylland

Udbudte huse har i gennemsnit stået til salg i 10 måneder.


”Udbudstiden på huse er på landsplan stort set uændret i forhold til sidste år, men der er en klar forskel i udviklingen mellem øst og vest. Udbudstiderne er generelt faldet på Sjælland, mens husene har stået længere tid til salg i Jylland og på Fyn. Fx er udbudstiden for et parcel- og rækkehus i Københavns Kommune kortet af med en måned i forhold til sidste år, mens der omvendt er lagt knap en måned til udbudstiden i Vestjylland,” siger Ane Arnth Jensen.

Ejerlejligheder har i gennemsnit været på markedet i omkring 6½ måneder, og udbudstiden på fritidshuse er næsten 14 måneder.

Figur: Antal udbudte boliger, 2012-2014

[Figur: Antal udbudte boliger, 2012-2014]

Kilde: Realkreditrådet

Download Realkreditrådets boligudbudsstatistik for juli 2014 (242 kb)

Gå til boligudbudsstatistikken her.