Mange lånetilbud hen over sommeren

Publiceret 11-09-2014
Nyhed

I august gav realkreditinstitutterne 19.044 lånetilbud til boligejere og virksomheder. Det er 2.300 flere end det gennemsnitlige antal lånetilbud pr. måned i de første otte måneder i 2014. Sommeren har dermed budt på mange lånetilbud. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.
 

”Det gennemsnitlige månedlige antal lånetilbud i år er oppe på samme niveau som sidste år. Det skyldes udelukkende de tre seneste måneder, juni, juli og august. Henover de tre sommermåneder er der i alt givet godt 64.000 lånetilbud fra de danske realkreditinstitutter,” konstaterer Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:
 

”Hen over sommeren er renterne fortsat nedad, og det gælder for lån med alle typer af rentebinding. De lave renter har gjort det attraktivt for mange boligejerne at lægge deres realkreditlån om. Ønsker man en omlægning, så kræver det, at man indhenter et lånetilbud hos sit realkreditinstitut. Det har været med til at give mange lånetilbud henover sommeren,” slutter Ane Arnth Jensen.
 

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.
Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Gå til Realkreditrådets side om lånetilbud her.