Lidt flere boliger til salg

Publiceret 07-03-2014
Nyhed

Ved udgangen af februar 2014 stod der 58.075 ejerboliger til salg. Det er 293 flere boliger end sidste år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik for december 2013.

Ved udgangen af februar 2014 stod der 58.075 ejerboliger til salg. Det er 293 flere boliger end sidste år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik for december 2013.

Der har været en svag stigning i det samlede boligudbud på landsplan siden sidste år. Udviklingen dækker over mindre forskydninger på tværs af boligtyperne. Det seneste år er udbuddet af parcel- og rækkehuse faldet med 336, udbuddet af ejerlejligheder er steget med 194, mens der er kommet 435 flere fritidshuse på markedet.

”Der er ikke tale om de store udsving i boligudbuddet, når vi betragter udviklingen i hele landet det seneste år. Bag den svage stigning i det samlede boligudbud ligger et mindre fald i antallet af huse til salg, mens der står lidt flere ejerlejligheder og fritidshuse til salg end for et år siden. Det er omkring Region Hovedstaden, at vi ser de største krusninger. Her er udbuddet af huse faldet med 6,6 pct., mens udbuddet af ejerlejligheder er øget med 12,4 pct. det seneste år”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Højere udbudspriser stadig forbeholdt hovedstadsområdet

Udbudspriserne på parcel- og rækkehuse er i hele landet stort set uændrede i forhold til februar 2013. Samtlige landsdele vest for Storebælt har oplevet fald i udbudsprisen. Det samme gælder Bornholm og Vest- og Sydsjælland, mens landsdele i og omkring Hovedstaden har højere udbudspriser end for et år siden. Den gennemsnitlige udbudspris på lejligheder i hele landet er steget med 6,9 pct. i forhold til sidste år.

”Mens de 3 landsdele omkring Hovedstaden har lidt højere udbudspriser på huse end for et år siden, er udbudspriserne i København skudt op med 10,8 pct. Resten af landet har fortsat faldende udbudspriser på huse”, siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:

”Udbudspriserne på ejerlejligheder er højere end for et år siden. Prisstigningerne har været højest i København, men der er også højere udbudspriser i Århus og Aalborg”.

Lidt længere udbudstider på huse udenfor Hovedstaden

På landsplan har parcel- og rækkehuse ved udgangen af februar 2014 stået til salg i lidt under 11 måneder. De korteste udbudstider er i København By, hvor den gennemsnitlige udbudstid på huse nu er nede på 4½ måned.

”Udbudstiderne på huse er øget med 3 dage det seneste år. Det er små stigninger i landsdelene udenfor Hovedstaden, der trækker det samlede landsgennemsnit op. I og omkring Hovedstaden er udbudstiderne kortere end sidste år,” siger Ane Arnth Jensen.

Ejerlejligheder har i gennemsnit stået til salg i godt 7 måneder i hele landet. Udbudstiderne er 10 dage kortere end for et år siden. Udbudstiden på fritidshuse er på over 15 måneder. Den er uændret i forhold til sidste år.

”Vi finder stadig de korteste udbudstider på lejligheder i København. Her har boligerne i gennemsnit stået til salg i lidt under 4 måneder. Det største fald i udbudstiderne det seneste år er dog i Odense. Udbudstiderne på lejligheder i Odense er faldet med næsten 3 måneder det seneste år. Det har reduceret udbudstiden på lejlighederne i Odense til ca. 7 måneder. Udviklingen i Odense er sket uden den store effekt på udbudspriserne, der i gennemsnit kun er øget med ca. 10.000 kr. for en lejlighed på 90 kvm.”, konstaterer Ane Arnth Jensen.

Figur. Udbudte ejerboliger, antal

[Figur. Udbudte ejerboliger, antal]

Kilde: Realkreditrådet

Download Realkreditrådets boligudbudsstatistik for februar 2014 (242 kb)

Gå til boligudbudsstatistikken her.