Laveste restancer i fem år

Publiceret 02-05-2014
Nyhed

Boligejerne betaler terminen på realkreditlånet til tiden. Restanceprocenten er i dag den laveste siden midten af 2008, mens antallet af overtagne ejendomme i realkreditten er det laveste i fire år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

Restanceprocenten er i dag på 0,25 pct. Det betyder, at boligejerne mangler at betale 25 øre for hver 100 kr., der skal betales i terminsydelse. Det er markant lavere end i årene efter den finansielle krise, hvor restanceprocenten var oppe og toppe på 60 øre.

”Færre boligejere har problemer med at betale terminen på deres realkreditlån, og vi skal fem år tilbage for at finde en lavere restanceprocent. Både under og efter krisen har restanceprocenten generelt været lav. Det skyldes blandt andet fleksibiliteten i det danske realkreditsystem, hvor de danske boligejere nemt og billigt har kunnet udnytte det lave renteniveau,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Den væsentligste årsag til betalingsproblemer er længerevarende indkomstnedgang. Det kan fx være som følge af ledighed, skilsmisse eller sygdom.”

Antallet af overtagne ejendomme i realkreditten er også faldet. Ved udgangen af 1. kvartal 2014 havde realkreditinstitutterne 377 overtagne ejendomme. Det er 29 færre i forhold til kvartalet før og et fald på 173 sammenlignet med sidste år.

Figur 1: Restancer for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse, pct.

[Figur 1: Restancer for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse, pct.]

Anm.: Restanceprocenten viser, hvor stor en andel af de samlede ydelser der ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen.
Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Figur 2: Antal overtagne parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse i realkreditten

[Figur 2: Antal overtagne parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse i realkreditten]

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Find tallene på vores statistikside her: Restancer og Overtagne ejendomme .