It-sikkerhed og fremtidens bank

Publiceret 09-09-2014

Finanssektoren er midt i en brydningstid, som stiller helt nye krav til forretningsmodeller, produktinnovation, kunderelation og ikke mindst it-sikkerhed. Og det er netop de emner, der er på dagsordenen, når Axelborg 11. september danner ramme om årets Finance IT Day.

Bliver Google en stor spiller i fremtidens finansielle sektor, hvorfor tager tyske Fidor Bank imod World of Warcraft coins og giver kunderne en bedre rente, hvis de skaffer likes på Facebook? Det er blot nogle af de aktuelle spørgsmål, som vil være i fokus på årets største begivenhed inden for finans og it i Danmark, Finance IT Day 2014.
 
-Det er lykkedes os at samle nøgleaktører fra virksomheder, organisationer og forskere fra både ind- og udland til Finance IT Day, som vil gøre sektoren meget klogere på fremtiden, siger direktør i CFIR Anette Broløs.   
 
-Med Se & Hør-sagen blev it-sikkerhed et hot emne i Danmark, men også internationalt er emnet brandvarmt i dette efterår, hvor både EU og USA lancerer store kampagner om cybersikkerhed. På Finance IT Day 2014 vil vi alle sammen blive meget klogere på det generelle trusselsbillede og den nyeste forskning inden for it-sikkerhed, forklarer Anette Broløs videre.
 
På Finance IT Day vil der også være diskussioner og keynotes, som byder ind i den lige så aktuelle vækstdagsorden. Blandt andet vil førende eksperter diskutere, hvad der skal til for at de succesfulde, danske kapitalforvaltere kan udbygge- og kapitalisere på deres styrkeposition ved at gøre København til et nordeuropæisk centrum for kapitalforvaltning. 
 
 
Mød blandt andet:
  • Jim Ditmore, nyligt tiltrådt COO i Danske Bank, der giver sit bud på fremtidens finansielle sektor.
  • Falco Valkenburg der interesserer sig for sammenhængen mellem de 6 P’er: People, Planet, Profit, Pneuma, Pension and Pride. Hør ham uddybe denne interesse og beskrive nødvendigheden af innovation af pension. 
  • Peter Baeck som er dansker og ansat i den britiske tænketank Nesta. Udgangspunktet er Nesta’s undersøgelser, men også crowdfunding i Danmark vil være under lup.
  • Kevin Beardsley fra Bitcoin Foundation, som fører os ind i cryptovalutaens forunderlige verden – fordele og ulemper.
  • Roman Beck fra IT Universitetet, som med data fra amerikanske banker har forsket i sociale medier, banker og omdømme. Kan sociale medier hjælpe fx banker til en bedre forståelse af deres omdømme? 
  • Jean Dominique Nollet fra EC3-europol, der fortæller om et stort fokus på cyberforbrydelser begået ved digitale betalinger og om det generelle trusselsbillede.
 

Tilmelding

Tilmeld dig online eller kontakt erhvervskonsulent Annine Nordestgaard Bentzen på [email protected]. For spørgsmål vedrørende konferencen kontakt: Direktør i CFIR Anette Broløs på [email protected]eller 3016 1103.
 

Om Finance IT Day

Den årlige konference Finance IT Day arrangeres i samarbejde med CAC card academy af Innovationsnetværk for Finans-it, der er en del af den nystiftede forening Copenhagen Fintech Innovation and Research. Ved Finance IT Day samles nogle af de vigtigste aktører nationalt og internationalt. Konferencen er dermed et vigtigt bidrag til diskussionen om fremtidens finansielle sektor. 
 

Copenhagen Fintech Innovation and Research (CFIR) 

CFIR er en non-profit forening, der blev grundlagt i august 2014 på fundamentet af EU-projektet Copenhagen Finance IT Region.
 
CFIR organiserer netværk og innovation på tværs af alle finansielle services og it og samler virksomheder fra små iværksættere over SMVer til store koncerner. Foreningen er åben for alle organisationer og virksomheder med interesse for finans-it. 
 
CFIR er desuden sekretariat for Innovationsnetværket for Finans IT, som udgøres af et konsortium med Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, Copenhagen Business School, Delta, Danmarks Tekniske Universitet, Finansrådet, IT Universitetet og Københavns Universitet.  

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør