Højeste antal lånetilbud siden 2012

Publiceret 26-08-2014
Nyhed

I juli gav de danske realkreditinstitutter 26.437 lånetilbud til boligejere og virksomheder. Det er 7.714 højere end i juni og godt 10.000 højere end det månedlige gennemsnit for 2014. Det viser Realkreditrådets tal for juli 2014.

”Antallet af lånetilbud i juli er det højeste siden 2012. Renterne er hen over sommeren krøbet endnu længere ned. Det har gjort det attraktivt for mange boligejere at lave en nedkonvertering. Ved at omlægge sit fastforrentede lån til en lavere kuponrente kan man gøre sin månedlige ydelse lavere. Hvis man ønsker at nedkonvertere sit lån til oktober-terminen, er den billigste løsning at opsige sit nuværende lån inden udgangen af juli. Det kan have været med til at give flere lånetilbud,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

[Figur: Antal lånetilbud]

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.
Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Gå til Realkreditrådets side om lånetilbud her.