Højeste antal lånetilbud i år

Publiceret 13-11-2014
Nyhed

I oktober i år blev der givet 52.247 lånetilbud fra realkreditinstitutterne til de danske boligejere og virksomheder. Det er en stigning på 62 pct. i forhold til forrige måned og mere end en fordobling i forhold til samme måned sidste år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.
 

”Vi ser typisk, at antallet af lånetilbud stiger lidt, når vi nærmer os deadline for de boligejere, der vil omlægge deres lån til årsskiftet. Og vi har set en kraftig stigning i antallet af lånetilbud i oktober måned, som har budt på det højeste antal lånetilbud i flere år” siger direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen og fortsætter:


”Der bliver givet flere lånetilbud i øjeblikket, end vi har set de seneste par år. Bare i oktober blev der givet godt tre gange så mange lånetilbud, som det gennemsnitlige antal sidste år. Boligejere, der fx gerne vil udnytte den lave rente og omlægge deres boliglån til et 30-årigt lån med fast rente på 2,5 pct. fra januar, skulle beslutte sig inden udgangen af oktober. Det giver mange lånetilbud.”
 

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud, 2012-2014

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.

Gå til Realkreditrådets side om lånetilbud her.