Gammel kærlighed ruster ikke - fastforrentede lån på fremmarch

Publiceret 27-08-2014
Nyhed

I juli 2014 udgjorde fastforrentede lån godt to ud af tre af alle nye realkreditlån. Det er en fordobling siden udgangen af 2013, hvor ét ud af tre nye lån var fastforrentede. Det viser dagens tal fra Nationalbankens rentestatistik.
 

Låntagernes appetit på fastforrentede lån har været stigende siden udgangen af 2013. I juli blev der givet fastforrentede lån for 15,1 mia. kr., hvilket svarer til, at mere end to ud af tre nye lån er med fast rente. Ved udgangen af 2013 var kun ét ud af tre nye lån fastforrentede.
 

”Man fristes til at sige, gammel kærlighed ruster ikke. Over det sidste halve år er flere og flere boligejere vendt tilbage til de fastforrentede lån, der giver sikkerhed for den månedlige ydelse” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og tilføjer:
 

”Der er dog ikke tale om en blind nyforelskelse. De fastforrentede lån giver ro i maven, og for tiden sker det til en lavere pris, end vi hidtil har været vant til. Kort fortalt, kan boligejere nu sikre sig både lave låneudgifter og fast rente i 30 år.”

Figur: Andele af nyoptagne lån fordelt på rentebindingsperiode

Kilde: Nationalbanken