Fynboer vinder gymnasie-EM i iværksætteri

Publiceret 03-07-2014

Sidsel, Thomas og Nikolai fra Midtfyns Gymnasium strøg sent onsdag aften helt til tops i den traditionsrige iværksætterkonkurrence for gymnasieelever, European Business Games. De vandt finalen, der foregik i italienske Perugia, med en lille plastikdims, der gør det let for gigtramte og andre fysisk udfordrede grupper at stramme deres snørebånd.

 
 
Et års arbejde med at skabe den bedste fiktive forretningsidé bar frugt for Sidsel Dahl Knudsen, Thomas S. Elkjær Hansen, Nikolai Hyldgaard Thomsen, da de sent onsdag aften vandt den internationale finale i European Business Games i italienske Perugia.
 
-Det er helt vildt at vi står her som vindere, og ironisk nok er det nok typisk, at vi som danskere ikke rigtigt har troet på det før nu, lød det fra Thomas S. Elkjær Hansen direkte efter prisoverrækkelsen.
 
 
De tre nybagte studenter fra Midtfyns Gymnasium var oppe imod flere stærke bud på nye forretningsideer og produkter fra andre europæiske lande, men trak ifølge det internationale dommerpanel det længste strå, fordi -de tre danskere med deres idé har formået at nytænke noget så enkelt som det at binde sine snørebånd. De har gjort det med det formål at hjælpe svage og gigtramte, sagde dommerne.
 
 
-At ideen også har potentiale til at blive en vaskeægte gadge, der kan appellere til en hel generation af teenagere, er kun med til at bevise, at holdet med deres idé har fundet på noget nyt og innovativt. Endelig har holdet med deres tilhørende rapport og præsentation vist, at de har fået en kæmpe ballast til at gå ud og blive de nye danske entreprenører, lød det videre fra dommerne.
 
Fynboerne har i det forgangne skoleår først konkurreret med elevgrupper fra 42 danske gymnasier. Undervejs har de sparret med lokale erhvervsfolk og banker, som har været med til at finpudse og justere både produktet, der er navngivet EasyLock, og den tilhørende forretningsplan.
 
 
Trioen vandt den danske finale i European Business Games tilbage i maj, der foregik i København. Siden har de været til eksamen, bestået og forberedt sig til den europæiske finale.
 
-Det har været en fed oplevelse at være med i European Business Games, og det er lige før, at vi vil tage 3.g om - bare for at få oplevelsen med igen, siger Nikolai Hyldgaard Thomsen.
 
-Ja, det har været en meget spændende oplevelse at være med. Vi har arbejdet som vaskeægte selvstændige for ideen med hele vores sjæl. Vi har gennem projektet udviklet os meget, og det har været helt fantastisk at arbejde så tæt sammen som et hold, supplerer Sidsel Dahl Knudsen.
 

 

Fakta

European Business Games er en konkurrence for gymnasieelever om at skabe den bedste fiktive virksomhed, fra forretningsidé til produkt. Den er en del af undervisningen i blandt andet faget erhvervsøkonomi.
 
Konkurrencen blev første gang afholdt i skoleåret 1992/1993.
 
Bag European Business Games i Danmark står arrangør og hovedsponsor Finansrådet, Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi (STX), Driftsøkono-misk Forening (HHX), Ministeriet for Børne- og Undervisning og DI-Handel.
 
42 danske gymnasier deltog med et eller flere hold i årets udgave. Vinderen går videre til en international finale.
 
Erfaringerne fra tidligere års EBG-konkurrencer viser, at de unge, der har deltaget i European Business Games, er ekstra motiverede i forhold til at søge en karriere i erhvervslivet end andre gymnasielever.
 
Læs mere om European Business Game på business-games.dk

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør