Flere boliger til salg i marts

Publiceret 07-04-2014
Nyhed

Antallet af ejerboliger til salg er øget med 2.297 i marts i forhold til måneden før, og der står nu 60.372 boliger til salg i hele landet. Det viser Realkreditrådets Boligudbudsstatistik for marts 2014.

”Kalenderen viser forår, og på boligmarkedet betyder det, at der sættes flere boliger til salg ovenpå de mørke vintermåneder. De sidste 10 år har marts været den måned, hvor der i gennemsnit er sat flest nye boliger til salg. I år er ikke en undtagelse. Der er således sat omkring 8.700 nye ejerboliger til salg i marts, men der er også nedtaget i omegnen af 6.400 boliger. Dermed lander vi på en stigning i udbuddet på næsten 2.300 boliger i marts”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

På trods af at boligudbuddet stiger for samtlige boligtyper i marts i forhold til februar, er boligudbuddet lavere end sidste år. Årsagen skal findes på markedet for parcel- og rækkehuse. Der står 864 færre parcel- og rækkehuse til salg end for et år siden. Udviklingen er tydeligst øst for Storebælt, men der står også lidt færre huse til salg i Østjylland og på Fyn. Udbuddet af ejerlejligheder og fritidshuse er derimod øget en smule med henholdsvis 106 lejligheder og 43 fritidshuse det seneste år. Alene i København står der 500 flere ejerlejligheder til salg.

Højere udbudspriser i Hovedstaden

Udbudspriserne på parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder i Hovedstaden er højere end for et år siden. På parcelhusmarkedet er priserne udenfor Hovedstaden lavere end sidste år. Udbudspriserne på lejligheder er højere end for et år siden i flere af landets andre store byer.

”Der er markant højere udbudspriser i København By i forhold til sidste år. Det gælder både huse og ejerlejligheder. Udviklingen smitter også af på de omkringliggende landsdele. I Københavns omegn er der det seneste år lagt omkring 110.000 kr. oven i prisen på et gennemsnitligt hus på 140 kvm. I Østsjælland og Nordsjælland er der tilsvarende lagt 20.000-30.000 kr. til prisen,” siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:

”Kommer man lidt længere udenfor Hovedstaden er der stadig lavere udbudspriser end sidste år, men udviklingen er mere afdæmpet end tidligere. I Vest- og Sydsjælland ligger udbudsprisen på et gennemsnitligt hus 15.000 kr. lavere end for et år siden.”

Udbudstiderne på huse deler landet ved Storebælt

Parcel- og rækkehuse har i gennemsnit stået til salg i 10½ måned. Der er lagt fem dage til udbudstiderne det seneste år. Ejerlejligheder har stået til salg i lidt under 7 måneder. Det svarer til, at der er skåret syv dage af udbudstiden det seneste år.

”Udviklingen i udbudstider på parcel- og rækkehuse deler landet ved Storebælt. Mens udbudstiden i de østlige landsdele er kortere end sidste år, er udbudstiderne vest for Storebælt længere. På ejerlejlighedsmarkedet er der kortere udbudstider over det meste af landet.”, siger Ane Arnth Jensen

Figur: Udvikling i udbudsprisen på et gennemsnitligt parcel- og rækkehus på 140 kvm., marts 2013 marts 2014

[Figur: Udvikling i udbudsprisen på et gennemsnitligt parcel- og rækkehus på 140 kvm., marts 2013 marts 2014]

Kilde: Realkreditrådet

Download Realkreditrådets boligudbudsstatistik for marts 2014 (242 kb)

Gå til boligudbudsstatistikken her.