Finansrådet på Folkemødet

Publiceret 10-06-2014

Finansrådet deltager på årets Folkemøde på Bornholm med eget skoleskib og det helt nye Finanstelt, hvor vi vil debattere emner, der byder direkte ind i danskernes hverdag – fra tillid og samfundsansvar til emner som lån til landdistrikter og unge og gæld.

De danske banker og bankansatte er med, når virksomheder starter op, udvider og sælger. Vi er med, når danskerne betaler i supermarkedet, sparer op til sommerferien eller skal låne til et nyt hus. Vi er med, når der betales regninger, og når der udbetales løn. Men bankerne er andet end det.
 
Vi er en integreret og engageret del af det samspil, der er på kryds og tværs i samfundsøkonomien. Som virksomheder bidrager vores ca. 100 banker og 50.000 ansatte betragteligt til samfundsøkonomien via beskæftigelse, skatteindbetalinger, uddannelse, innovation, forskning og udvikling. 
 

Tillid

Seks år med international finanskrise, gældskrise og økonomisk nedtur har helt naturligt tæret på tilliden til banksektoren. Vi har været igennem en lang og dyr oprydningsproces, som har budt på uskønne eksempler på dårlig ledelse og dårlig rådgivning. Nu er vi kommet ud på den anden side, og den danske banksektor er blandt de mest robuste og stabile i Europa.
 
Det er tid til at genskabe den altafgørende tillid, som kunderne mistede til os under krisen. Ingen skal være i tvivl om, at bankerne og de bankansatte vil være med til at løse de vigtige udfordringer, som det danske samfund befinder sig i. Både nu og i fremtiden. 
 
Vores program på Folkemødet 2014 understreger, at vi vil kendes som en sektor, der går i dialog med omverdenen og tager medansvar for udviklingen af vores samfund. 
 

Finanstelt og skoleskib

Som noget helt nyt er Finansrådet gået sammen med Finansforbundet, Realkreditforeningen og Finanssektorens Arbejdsgiverforening i et samlet finanstelt. Her byder vi samlet set på 15 debatter. 
 
 
Stadig flere unge havner i RKI og uoverskuelige gældsspiraler. Den primære årsag er manglende forståelse af de mest basale privatøkonomiske emner. Det er ikke bare et problem for den enkelte, det er et samfundsproblem. Det vil Finansrådet være med til at løse. Danmarks første Pengeuge (afholdt i marts i år), var et led i den indsats. 
 
I forbindelse med Folkemødet har vi sejlet den smukke skonnert Mira til Allinge Havn, hvor den i de fire dage vil fungere som ”Finansrådets Skoleskib”. Skibet vil danne ramme om forskellige aktiviteter, fra undervisning og spil til konkurrencer, der sætter fokus på børn, unge og privatøkonomi.  
 

Hent programmet for Finansrådets Skoleskib her

 
Alle er naturligvis velkomne i Finansteltet og på Finansrådets skoleskib. 
 
Vel mødt i Allinge den 12.-15. juni.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør