Færre boliger til højere priser

Publiceret 08-12-2014
Nyhed

Lidt færre muligheder og dyrere boliger. Det er realiteten for familier på udkig efter et nyt hjem. For ejerlejlighederne skal man typisk have godt 140.000 kroner mere op af lommen end for et år siden.   
 

I november 2014 var der knap 58.774 boliger til salg hos ejendomsmæglerne. Det er 2.218 færre boliger end for et år siden. Faldet dækker over, at der nu er 1.188 huse, 480 ejerlejligheder og 550 fritidshuse mindre til salg end for et år siden. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik.
 

”Folk på udkig efter en bolig har det ikke helt ligeså sjovt som sidste år. De har nemlig lidt færre boliger at vælge i mellem ude hos ejendomsmæglerne, og udbudspriserne er højere. Der er dog stadig rigtig mange boliger til salg rundt omkring i landet, så håbefulde boligkøbere har fortsat mange muligheder,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 

Udbudspriserne på huse og ejerlejligheder er steget henholdsvis 2,2 pct. og 7,4 pct. det seneste år. Det svarer til, at et typisk hus på 140 kvm. sættes til salg for 40.000 kr. mere end for et år siden. Stigningen for en typisk ejerlejlighed på 85 kvm. svarer til 140.000 kr. Udbudspriserne på fritidshuse er modsat andre boligtyper faldet med 1,8 pct. det seneste år.
 

”Priserne på huse og ejerlejligheder er højere end sidste år. Det gælder især for ejerlejlighederne, hvor priserne er rykket opad med knap 12.000 kroner om måneden. De stigende priser afspejler, at optimismen på boligmarkedet så småt er ved at vende tilbage – især i de store byer, hvor der er mange lejligheder,” forklarer Ane Arnth Jensen.
 

Huse har i gennemsnit ligget til salg i ti måneder, og det er samme tid som for et år siden. Udbudstiden for ejerlejligheder er derimod forkortet med en måned det seneste år og er nu et halvt år.
 

”Lejligheder bliver nu solgt hurtigere end tidligere. De udbudte ejerlejligheder har typisk ligget til salg i et halvt år, og det er en måned mindre end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen.
 

Udbudstiden for fritidshuse er modsat andre boligtyper steget med ti dage det seneste år og har i gennemsnit ligget til salg i 14½ måned.

Download Realkreditrådets boligudbudsstatistik for november 2014 (242 kb)

Gå til boligudbudsstatistikken her.