Få tvangsauktioner i årets første tre kvartaler

Publiceret 06-10-2014
Nyhed

I september blev 304 boliger sat på tvangsauktion i Danmark. I årets første tre kvartaler har der samlet været 2.639 tvangsauktioner. Det er 821 mindre i forhold til samme periode sidste år. Det viser de sæsonkorrigerede tal for tvangsauktioner fra Danmarks Statistik. 
 

”Antallet af tvangsauktioner er steget med 75 i forhold til sidste måned. Men træder vi to skridt tilbage og ser på det samlede billede, har der indtil videre i 2014 været en klar nedgang i antallet af tvangsauktioner. Det vidner om, at færre boligejere har problemer med at betale deres ydelse til tiden, og vi skal da også helt tilbage til midten af 2008 for at finde lige så få boligejere i restance som i dag. Det er godt nyt for de danske boligejere og for dansk økonomi,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 

I årets første tre kvartaler har der været 12 tvangsauktioner for hver 10.000 parcel- og rækkehuse. Tilsvarende har der været godt 10 tvangsauktioner for hver 10.000 ejerlejligheder.
 

”Når ejerlejligheder i mindre grad ender på tvangsauktion, kan det skyldes, at koncentrationen af ejerlejligheder er højere i områder, hvor der er mere handelsaktivitet og stigende priser. Og hvis man som boligejer ender i en situation, hvor man skal have solgt sin bolig, er der naturligvis bedre muligheder i områder med høj handelsaktivitet,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Antal tvangsauktioner for hver 10.000 privatejede boliger fordelt på boligtype, januar-september 2014

Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger