Danskerne indhenter lånetilbud i stor stil

Publiceret 09-10-2014
Nyhed

Realkreditinstitutterne gav 32.284 lånetilbud til private og virksomheder i september 2014. Antallet af lånetilbud er det højeste i år og er næsten dobbelt så stort som det gennemsnitlige antal siden årsskiftet. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.
 

”Det høje antal lånetilbud viser danskernes store interesse for at optage og omlægge lån. Og de lave renter har fået mange til at overveje, hvad de skal gøre med deres lån. Det gælder, hvad enten man har fast eller variabel rente på sit lån,” siger direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen og fortsætter:
 

”Boligejere har eksempelvis mulighed for at få et fastforrentet lån med en rente på 2,5 pct. de næste 30 år. Det kan være attraktivt for låntagere, der har et lån med en højere fast rente. De kan nemlig lægge deres lån om og få lavere renteudgifter. Men også folk med rentetilpasningslån kan lægge om til lån med fast rente,” forklarer Ane Arnth Jensen og afslutter:
 

”Der er deadline for ændringer eller omlægninger ved udgangen af oktober for lån, der skal rentetilpasses ved årsskiftet. Så mange låntagere skal snart beslutte sig, hvis de vil have længere rentebinding eller et andet lån.”
 

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.
Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Gå til Realkreditrådets side om lånetilbud her.