Danske virksomheder vinder på fleksible lånemuligheder

Publiceret 27-10-2014
Nyhed

Renten på fastforrentede realkreditlån til virksomheder er faldet det seneste år. I dag er knap 28 pct. af de danske virksomheders realkreditlån fastforrentede. Det er lidt mere end for et år siden, viser dagens tal fra Nationalbanken.
 

På realkreditlån til virksomheder er den effektive rente inkl. bidrag det seneste år faldet med 0,7 procentpoint for lån med fast rente og er i dag 3,4 pct.
 

”Vi har det seneste år set, at renten for fastforrentede lån er faldet. I det danske realkreditsystem har virksomhederne mulighed for at omlægge deres realkreditlån og dermed sikre den lave rente i lang tid,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, og tilføjer:
 

”Der er også god mulighed for at binde den lave rente på mellemlang sigt, hvis man ønsker en kortere rentebinding end ved et fastforrentet lån. Renten er nemlig også faldet væsentligt for lån med rentebindingsperiode mellem 1 og 5 år. De forskellige muligheder for rentebindingsperiode giver fleksibilitet til de danske virksomheder, som dermed kan omlægge realkreditlånet efter behov.”

Figur: Effektiv rente inkl. bidrag på nye realkreditlån til ikke-finansielle selskaber, pct.

Kilde: Nationalbanken