Dansk realkredit holder hjulene i gang

Publiceret 22-12-2014
Nyhed

Realkreditinstitutternes lån til de danske virksomheder er steget med 28 mia. kr. i forhold til sidste år og er i dag på mere end 675 mia. kr. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank. 
 

”Realkreditudlånet til de danske virksomheder er steget med 4,3 pct. det seneste år, og det er en tendens vi har set i noget tid. Virksomhederne optimerer deres drift, dér hvor de kan, og i realkreditten er renterne lave. Det kræver naturligvis, at den enkelte virksomhed har mursten at stille som sikkerhed. På den måde har realkreditinstitutterne været med til at holde hjulene i gang ved at sikre virksomhederne en stabil finansieringskilde både under og efter krisen,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet og fortsætter:
 

”De danske realkreditobligationer er både sikre og omsættelige, og det gør dem eftertragtede hos investorerne. Det betyder, at realkreditinstitutterne kan tilbyde virksomhederne lån med en fordelagtig rente, og det mindsker omkostningerne og styrker de danske virksomheders konkurrenceevne.”
 

Figur: Realkreditinstitutternes og pengeinstitutternes udlån til danske virksomheder, november 2008 – november 2014

Kilde: Danmarks Nationalbank samt Realkreditrådet (korrektion)