Danmarks bedste gymnasieiværksættere kommer fra Midtfyn

Publiceret 01-05-2014

Tre elever fra Midtfyns Gymnasium vandt torsdag Danmarks ældste iværksætterkonkurrence, European Business Game, med et projekt, hvor en lille plastikdims kan gøre det lettere for udfordrede medborgere at stramme snørebåndene i deres sko.

I konkurrencen har elevgrupper fra 42 gymnasier i hele landet dystet om at etablere den bedste fiktive virksomhed. Som en del af konkurrencen, der følger skoleåret, har eleverne undervejs haft mulighed for at sparre med relevante repræsentanter fra det lokale erhvervsliv og lokale banker, som har stillet rådgivere og konsulenter til rådighed.

Eleverne fra Midtfyns Gymnasium kalder deres vinderprojekt for EasyLock. Finalejuryen, der bestod af HR-chef i Q8 Berit Jeberg, Digitaliseringschef i Finansrådet Thomas Nørby Dahl, Lektor Orla Duedahl Ørestad Gymnasium og Lektor Hanne Flach International Business College, begrundede deres valg således:

-Vinderne har i deres rapport været hele vejen rundt om de udfordringer, der møder en nyetableret virksomhed. En virksomhed med et nyt koncept, der løser et reelt problem for en gruppe mennesker med specielle behov. Et produkt der kan produceres enkelt og billigt. Og samtidig et produkt, der har potentiale til at nå de brede masser.

Trioen fra Midtfyns Gymnasium løb med sejren efter en lang og spændende finaledag, der bød på to udskilningsløb og inspirerende oplæg fra iværksætteren Henrik Lysgaard fra gå-i-byen firmaet Drinkster, foran elever fra Herlufsholm Gymnasium, Greve Gymnasium, Midtfyns Gymnasium og Vejle Tekniske Gymnasium.

Q8 uddelte sin særlige Omtankepris på 10.000 kr. til elever fra Himmelev Gymnasium, som under titlen CleanWater havde fundet på et projekt, hvor et rensningsfilter omdanner regnvand til drikkevand. Begrundelsen lød:

-Omtankeprisen gives til et projekt, der har taget fat i en global udfordring og et stadigt stigende problem. Et problem, der i nogle dele af verden allerede i dag har været årsagen til uroligheder og sågar krige. 

Finansrådet er arrangør af European Business Game og har sponseret førstepræmien på kr. 25.000, som skal bringe eleverne fra Midtfyns Gymnasium til Umbrien, Italien, i uge 27, hvor de vil repræsentere Danmark ved den europæiske finale.

Læs mere om European Business Game.dk på www.business-games.dk Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør