Boligejerne har fået appetit på fast rente

Publiceret 25-09-2014
Nyhed

Siden årsskiftet er renten på lån med fast rente faldet. Rentefaldet medfører, at det er blevet billigere at få et nyt boliglån med fast rente, og flertallet vælger i dag fast rente. Det viser friske tal fra Nationalbanken.
 

Renten på realkreditlån med fast rente er faldet 0,7 procentpoint siden årsskiftet. Og i perioden er der kommet for 22 mia. kr. flere lån med fast rente. Mere end to ud af tre nye realkreditlån er i dag fastforrentede. Til sammenligning var det knap en ud af tre lån ved årsskiftet.
 

”Den faldende rente har fået realkreditinstitutterne til at introducere 30-årige lån med 2,5 pct. i fast rente, og det er en populær ret på menukortet. Rentefaldet har været med til at øge danskernes appetit på fastforrentede lån, og i dag er to ud af tre nye lån med fast rente,” siger Peter Jayaswal underdirektør i Realkreditrådet og fortsætter:
 

”Nye boligejeres renteudgifter er i dag 400 kr. lavere om måneden pr. lånt million, end hvis de havde taget et lån med fast rente for lidt over et halvt år siden. Det svarer til en ekstra biograftur om måneden for en familie.”

Figur: Effektiv rente inkl. bidrag for fastforrentede realkreditlån

Kilde: Nationalbanken