Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Boligejerne betaler til tiden

Publiceret 31-10-2014
Nyhed

Antallet af boligejere, der er bagud med terminen, ligger i 3. kvartal på niveau med de foregående kvartaler. Niveauet er det laveste siden midten af 2008. Realkreditinstitutterne har i 3. kvartal det laveste antal overtagne ejendomme i fem år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.
 

Restanceprocenten er 0,26 pct., hvilket betyder, at boligejerne mangler at betale 26 øre for hver 100 kr., der skal betales i terminsydelse. Dermed er 99,74 kr. ud af 100 kr. betalt til tiden.
 

”Restancerne er på et meget lavt niveau, og vi skal seks år tilbage i tiden for at finde lavere restancer i realkreditten. Renterne på realkreditlån er lave og har været det et stykke tid. Fleksibiliteten i realkreditsystemet gør det enkelt og billigt for boligejerne at få en lav rente. Det er med til at understøtte boligejernes økonomi,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.
 

Få overtagne ejendomme

Hvis en boligejer ikke kan betale terminsydelserne, kan realkreditinstituttet i nogle tilfælde blive nødt til at overtage boligen. Efterfølgende sælger instituttet ejendommen igen. Ved udgangen af 3. kvartal 2014 havde realkreditinstitutterne overtaget 267 ejendomme. Det er 69 færre end i kvartalet før og et fald på 197 sammenlignet med 3. kvartal sidste år.
 

”Antallet af overtagne ejendomme i realkreditten er faldet siden 2012 og er nu det laveste i fem år. Det er positivt, at realkreditinstitutterne nu har færre ejendomme på bogen”, slutter Peter Jayaswal.

Figur 1: Restancer for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse, pct.

Anm.: Restanceprocenten viser, hvor stor en andel af de samlede ydelser der ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen.
Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Figur 2: Antal overtagne parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse i realkreditten

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Find tallene på vores statistikside her: Restancer og Overtagne ejendomme .