Boligejerne betaler terminsydelsen til tiden

Publiceret 30-01-2014
Nyhed

Laveste antal boligejere i restance i fem år.

”Der er stadig færre boligejere, der ikke betaler terminen til tiden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og uddyber:

”Vores hjem er det faste holdepunkt for familien. Det er her vi skaber rammerne om et trygt familieliv. Derfor har terminsydelsen på realkreditlånet typisk førsteprioritet, når regningerne skal betales.”

Restanceprocenten er i dag på 0,27 pct. Det betyder, at boligejerne mangler at betale 27 øre for hver 100 kr., der skulle være betalt ved terminen i september. Alt i alt er omkring 4.000 boligejere stadig bagud med terminen. Det svarer til 600 færre boligejere end ved den foregående termin i juni.

”Vi skal fem år tilbage for at finde et tidspunkt, hvor færre boligejere var bagud med terminen. Boligejerne er godt hjulpet af fleksibiliteten i det danske realkreditsystem. Det er nemt og billigt at udnytte, at boligrenterne gennem længere tid har ligget på et meget lavt niveau,” konstaterer Ane Arnth Jensen.

Færre overtagne ejendomme i realkreditten

Realkreditinstitutterne havde ved udgangen af 4. kvartal 2013 en beholdning af overtagne ejendomme på 406. Det er 142 færre end for et år siden. Realkreditinstitutterne overtager i nogle tilfælde boliger på tvangsauktioner. Efterfølgende sælger realkreditinstitutterne de boliger, de har overtaget.

Figur 1: Restancer for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse

[Figur 1: Restancer for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse]

Anm.: Restanceprocenten viser, hvor stor en andel af de samlede ydelser der ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen.
Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Find tallene på vores statistikside her: Restancer og Overtagne ejendomme .