65.000 boliger at vælge mellem

Publiceret 07-07-2014
Nyhed

Der står i dag 65.005 boliger til salg i landet. Det er 1.280 flere boliger end for et år siden, og boligudbuddet er større for alle boligtyper. Det viser dagens tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Udbuddet af parcel- og rækkehuse er siden sidste år steget med 390 huse, mens der står henholdsvis 558 og 332 flere ejerlejligheder og fritidshuse til salg.

”Der er blevet flere boliger at vælge mellem, og det opleves i det meste af landet. Udbuddet af huse er i forhold til for et år siden højere i otte ud af 11 landsdele,” siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Samtidig er der også kommet flere lejligheder på markedet. Særligt i Københavns Kommune er der væsentligt flere at vælge mellem, hvor udbuddet er steget med næsten 50 pct. siden sidste år.”

Jan Knøsgaard tilføjer: ”Sommeren står for døren, og udbuddet af boliger er steget mærkbart op mod årets varme måneder. Boligsælgerne er opmærksomme på, at en del tager på boligjagt op mod sommeren, og det kan være med til at forklare, hvorfor vi typisk ser et stigende udbud i foråret. En del foretrækker at tage på udkig efter en bolig, mens vejret er godt.”

Lavere udbudstider for huse på Sjælland – højere i Jylland

De udbudte huse har i gennemsnit stået til salg i knap 10 måneder. Det er uændret i forhold til for et år siden, men der er geografisk forskel på udviklingen i udbudstiderne.

”Udbudte huse på Sjælland har generelt stået kortere tid til salg end for et år siden, og særligt i det nordlige og østlige Sjælland er udbudstiderne faldet markant. Det modsatte billede ser vi i Jylland, hvor udbudspriserne omvendt er steget sammenlignet med sidste år,” siger Jan Knøsgaard.

Den gennemsnitlige udbudstid for ejerlejligheder er i dag knap 6,5 måneder, mens udbudte fritidshuse har stået til salg i over 13 måneder. 

Højere udbudspriser

De gennemsnitlige udbudspriser på huse og ejerlejligheder er henholdsvis 0,7 pct. og 6 pct. højere i forhold til sidste år.

”Udbudspriserne på huse er sammenlignet med sidste år hovedsageligt højere i og omkring hovedstadsområdet. Østjylland har også oplevet en mindre prisstigning på huse som den eneste landsdel i Jylland,” siger Jan Knøsgaard og slutter:

”Lejlighedspriserne er steget markant i en længere periode. Udbudspriserne er i gennemsnit 6 pct. højere end for et år siden, og de største stigninger ses i hovedstaden og i Aarhus.”

Den gennemsnitlige udbudspris for fritidshuse er lavere i forhold til sidste år, og de lavere priser ses i stort set hele landet.

Figur: Antal udbudte boliger, 2013-2014

[Figur: Antal udbudte boliger, 2013-2014]

Kilde: Realkreditrådet

Download Realkreditrådets boligudbudsstatistik for juni 2014 (249 kb)

Gå til boligudbudsstatistikken her.