Som udgangspunkt koster det ikke noget at skifte bank. Dog kan der være udgifter forbundet med at flytte visse konti/depoter eller pensionsopsparinger, hvor kundens nuværende bank kan kræve et gebyr herfor. Gebyrerne vil fremgå af bankens prisblad, som kan findes på bankens hjemmeside.

Du kan også læse mere om at sammenligne bankernes priser her

Din nye bank kan hjælpe dig med at flytte dine BetalingsService-aftaler og give din arbejdsgiver eller offentlige myndigheder besked om dit bankskifte og dine nye konti.

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager at skifte bank. Det afhænger af omfanget af engagementet. Det tager kortest tid, hvis du blot skal flytte konti og have nye betalingskort. Skal du flytte lån, pensionsopsparinger og værdipapirdepoter, kan det tage længere tid.

Reglerne for basale betalingskonti, som har baggrund i EU-regler, fastsætter konkrete frister for flytning af en betalingskonto – læs mere her

Banken er forpligtet til at rådgive kunden om flytning af betalingskonti, herunder hvor lang tid, det forventes at tage, og hvilke gebyrer der eventuelt opkræves for flytningen.

I forbindelse med bankskifte vil den nye bank ofte bede om:

  • Lønsedler fra de seneste tre måneder
  • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse fra SKAT 
    (kan overføres til banken via www.skat.dk ) 
  • Pensionsoplysninger (kan overføres til banken via www.pensionsinfo.dk)

Andet 

  • Har du en boks i din gamle bank, skal du huske at tømme boksen og aflevere nøglen.

FÅ OPDATERINGER PÅ MAIL

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde