Hvorfor skal pengeinstitutter indhente og gemme mine personoplysninger?

Det kan virke underligt, at et pengeinstitut skal have din oplysninger – og ovenikøbet gemme dem – i en tid med skrappe GDPR-regler.

Men sagen er, at hvidvaskloven stiller krav til, at pengeinstitutter netop henter og gemmer kundekendskabsoplysninger.
Pengeinstitutterne er selvfølgelig også forpligtet til at følge databeskyttelsesloven og EU’s GDPR-forordning. Men hvidvasklovens regler er specialregler, og de står over databeskyttelsesreglerne. Det vil altså sige, at selvom der gælder generelle regler om personoplysninger, så skal pengeinstitutterne hente og gemme sådanne personoplysninger, for at de overholder hvidvasklovens regler.

Til gengæld skal pengeinstitutterne så ifølge hvidvaskloven have procedurer for databeskyttelse, og medarbejdere og ledelse skal undervises i både hvidvasklovens regler og i databeskyttelsesreglerne.

Når pengeinstituttet indhenter oplysninger om sine kunder, så må pengeinstituttet kun bruge og gemme disse oplysninger for at overholde hvidvaskloven, dvs. pengeinstitutterne må ikke bruge kundekendskabsoplysningerne i eksempelvis markedsføringssammenhænge.

FÅ OPDATERINGER PÅ MAIL

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde