Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Sådan klager du over din bank

Du kan klage over din bank ved at henvende dig til din bank og evt. til den såkaldt klageansvarlige. Hvis det ikke løser sagen, kan du henvende dig til Pengeinstitutankenævnet.

Lovgivningen sikrer dig, at der er en klageansvarlig i din bank, som kan hjælpe dig i tvister mellem dig og banken. Du kan finde den klageansvarlige på bankens hjemmeside eller ved at spørge din bankrådgiver.

Bliver problemet ikke løst sammen med den klageansvarlige, kan du klage til Pengeinstitutankenævnet. Pengeinstitutankenævnet er oprettet af Finans Danmark, Sammenslutningen af Danske Andelskasser og Forbrugerrådet.

Hvem og hvad kan du klage over - og hvordan?

Pengeinstitutankenævnet behandler klager over danske og færøske banker og deres datterselskaber, eksempelvis finansieringsselskaber - dog ikke bankers realkreditselskaber eller forsikringsselskaber, da der er to særlige ankenævn for dem. Pengeinstitutankenævnet behandler også klager over danske filialer af udenlandske banker.

Du kan klage, hvis din klage drejer sig om et privat kundeforhold. Din klage skal vedrøre en konkret formueretlig tvist, der handler om et økonomisk krav. Ankenævnet behandler ikke klager over generelle forhold som eksempelvis en banks markedsføring eller ansattes opførsel.

Du skal sende din klage på et særligt klageskema, som du rekvirerer i Ankenævnets sekretariat. Det koster 200 kr., som du får tilbage, hvis du får medhold i sagen.

Finans Danmark opfordrer alle banker til at følge kendelser, der er truffet af et enigt Pengeinstitutankenævn.

Kontakt

Pengeinstitutankenævnet
Amaliegade 8 b, 2. sal
Postboks 1029
1022 København K
Telefon: 3543 6333
Telefontid mandag-fredag
kl. 9.30-12.30

E-mail: [email protected]

Pengeinstitutankenaevnet

Læs mere om Banker i Danmark

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

temp-bookmark.jpg

Finans Danmark er interesseorganisationen for banker og realkredit i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, og danske filialer af udenlandske banker.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde