Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Hvad betyder Brexit for den finansielle sektor?

Storbritannien har valgt at forlade EU-samarbejdet, men det er på nuværende tidspunkt endnu usikkert, hvordan Storbritannien skal forlade samarbejdet, og hvad rammerne for det fremtidige samarbejde skal være. Indtil videre vil Storbritannien være fuldt ud medlem af EU indtil d. 31. januar 2020 , vel at mærke forudsat, at Storbritannien ikke selv vælger at forkorte denne frist.

I november 2018 lykkedes det den britiske regering og de 27 resterende EU-medlemslande at nå til enighed om en udtrædelsesaftale samt en politisk erklæring om det fremtidige forhold. Disse mangler dog stadig godkendelse af det britiske parlament samt Europa-Parlamentet, før de kan træde i kraft.

Hvis en aftale ikke godkendes før udtrædelsesdatoen d. 31. januar 2020, udtræder Storbritannien af EU uden nogen former for samhandelsaftaler med EU. Det såkaldte ”no deal”-scenarie. Der arbejdes fortsat indgående på, at der kommer en udtrædelsesaftale, der sikrer, at Storbritannien forlader EU på en ordnet måde. Det kan dog ikke udelukkes, at det ikke lykkes at nå en aftale, som kan accepteres af det britiske parlament.

I tilfælde af, at det britiske parlament ikke kan tilslutte sig en aftale, og at Storbritannien derfor forlader EU uden en aftale, kan og vil visse regler ændre sig allerede fra 31. januar 2020. Det kan få konsekvenser for dig som forbruger, fx i forbindelse med rejser til London eller fx for virksomheder, der handler med virksomheder i Storbritannien.

De danske banker har forberedt sig på at håndtere alle tænkelige udfald, men der kan være forskelle på, hvordan de enkelte banker har valgt at håndtere de forskellige områder, ydelser og kundegrupper i relation til Brexit. Du skal derfor kontakte din bank, hvis du har specifikke spørgsmål i relation til dit kundeforhold.

 

Relevante links

ESMA’s application of the trading obligation for shares following a no-deal Brexit test

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til vores Brexitpostkasse: [email protected]

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde