Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Om gruppering

Fondene i afkaststatistikken er opdelt på to sider, som er fonde målrettet private investorer med og uden rådgivning i prisen.

  • Rådgivning i prisen
Siden med rådgivning viser fonde, som har betalt for rådgivning eller anden kvalitets-forbedrende service.
  • Siden uden rådgivning i prisen.
Siden viser fonde, som ikke har betalt for rådgivning eller anden kvalitetsforbedrende service. I fonde, som ikke er frit tilgængelige, skal investor typisk betale sin bank eller samarbejdspartner for at deltage i ordningen. Dette vil gøre de samlede omkostninger højere og afkastet lavere.
På begge sider er fondene opdelt efter tilgængelighed.
  • Frit tilgængelige fonde
De frit tilgængelige fonde kan købes af enhver investor. Hovedparten af de frit tilgængelige fonde kan handles på Investeringsforeningsbørsen (IFX) via netbanker, mens andre af de frit tilgængelige fonde kan købes ved at indsende en tegningsblanket, som normalt kan hentes på investeringsfondens hjemmeside distributøren.
  • Ikke-frit tilgængelige fonde
De ikke-frit tilgængelige fonde er typisk forbeholdt kunder, som har indgået porteføljeaftaler eller er private-banking kunder. Det er derfor kun muligt at eje disse fonde, hvis man indgår en porteføljeplejeaftale eller lignende med et af de pengeinstitutter, der benytter fondene hertil. 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde