Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Kærlighedssvindel og investeringssvindel

Investeringssvindel og kærlighedssvindel er velkendte metoder for kriminelle til at narre penge ud af godtroende borgere. Men trods mange advarsler er det stadig en lukrativ forretning for kriminelle.

Investeringssvindel og kærlighedssvindel dækker over svindelsager, hvor borgere har fået frarøvet deres penge af kriminelle, der har lokket dem i en fælde. De kriminelle lokker med hhv. falske investeringsmuligheder og falske profiler, der udgiver sig for at søge venskab og kærlighed og på den måde lokker de borgere til at overføre penge under påskud af at være forelskede.

Læs Europol's gode råd til, hvordan du spotter og undgår kærlighedssvindel.

Læs Europol's gode råd til, hvordan du spotter og undgår investeringssvindel.

 

Finans Danmark har systematisk indhentet tal om denne type kriminelt fra og med 2018, men der formentlig et mørketal, idet nogle kunder enten ikke ved - eller ikke ønsker  - at fortælle banken, at man er blevet snydt.

Kærlighedssvindel

  2018 2019
Forsøgt

28,5 mio. kroner

44 mio. kroner
Tabt

15 mio. korner

17 mio. kroner

 

Investeringssvindel

  2018 2019
Forsøgt

60 mio. kroner

161 mio. kroner

Tabt

33,5 mio. kroner

53 mio. kroner

 

Sammenlagt for de to kategorier

   I alt 2018 I alt 2019
Forsøgt

88,5 mio. kroner

205 mio. kroner

Tabt

48,5 mio. kroner

70 mio. kroner

 

 

 

 

Fakta om tallene

Tallene er baseret på en stikprøve blandt vores medlemmer. Tallene repræsenterer ca. 30% af alle kundeaftaler i sektoren. Vi har på den baggrund beregnet et sektorestimat for alle Finans Danmarks medlemmer.

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde