Mere end to ud af fem boliger til salg er sat ned i pris

Publiceret 09-11-2022
Nyhed

I et boligmarked med et større udbud og stigende liggetider er sælgerne løbende begyndt at sætte prisen på deres bolig ned. Tendensen er stærkest i Region Hovedstaden, hvor lidt flere end halvdelen af de udbudte boliger er sat ned i pris. Det viser nyeste tal fra Finans Danmark.

 

Ved udgangen af oktober var 37.693 huse og lejligheder til salg rundt om i landet. Det er en stigning på 27 pct., sammenlignet med samme tid sidste år. Godt 16.000 af dem er sat ned i pris, mens de har haft et ”Til salg”-skilt i vinduet. Det svarer til næsten 43 pct. For et år siden var det knap 32 pct. af boligerne, der var sat ned i pris, mens de ventede på deres nye ejer.

”Der er ikke den samme fart på boligmarkedet, som vi har været vant til de seneste år. Der er kommet flere boliger til salg, og køberne slår ikke lige så hurtigt til som tidligere. En relativt stor del af sælgerne har derfor gjort deres bolig lidt mere interessant for køberne ved at sætte prisen ned,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Selvom mange sælgere har sat prisen ned på deres hus eller lejlighed, er udbudspriserne på landsplan fortsat højere end sidste år. Priserne har dog generelt været faldende de seneste måneder, og noget tyder på, at boligpriserne har toppet.”

Liggetiden på ejerlejligheder var 127 dage på landsplan i oktober måned. Det er en stigning på 25 dage i forhold til oktober 2021. For huse er liggetiden steget fra 149 dage til 167 dage på et år.

 

Store geografiske forskelle på tværs af landet

Der er store geografiske forskelle på, hvor stor en andel af boligerne til salg, der er sat ned, før de bliver taget af markedet. I Region Hovedstaden er det godt hver anden bolig, mens det i Region Nordjylland er lidt over hver tredje. Særligt i og omkring byer som København, Aarhus og Odense er en større andel af boligerne sat ned i pris. Her udgør ejerlejligheder generelt en stor del af boligmarkedet.

”Boligudbuddet er steget en del mere i Region Hovedstaden end i andre dele af landet, og derfor er det heller ikke så overraskende, at flere har valgt at sætte priserne ned for at få en prismæssig fordel. Samtidig er der en tendens til, at det er i de større danske byer med mange ejerlejligheder, at priserne i højere grad sættes ned. Man skal dog huske på, at det også er i de større byer, at der i de seneste år har været de største prisstigninger,” siger Ane Arnth Jensen. 

 

Hent statistik

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde