Fortsat få boligejere i betalingsproblemer

Publiceret 01-11-2022
Nyhed

De danske boligejere betaler i langt de fleste tilfælde deres boliglån til tiden. Kun 0,13 pct. af boligejernes samlede ydelser er ikke betalt rettidigt. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Men høje energipriser og høj inflation generelt kan gøre det sværere for nogle familier at betale deres boliglån.

Andelen af boligejere i betalingsproblemer er fortsat på et historisk lavt niveau. Ved udgangen af juni blev 99,87 pct. af boligejernes ydelser betalt rettidigt. Restanceprocenten på 0,13 svarer til, at omkring 1.828 ud af landets 1,4 mio. boligejere er i betalingsproblemer.

”Længerevarende ledighed er typisk en af årsagerne til, at de danske boligejere ikke kan betale ydelsen på deres boliglån til tiden. Den høje beskæftigelse – vi fortsat har i Danmark – betyder, at størstedelen af danskerne i dag har en stabil indkomst og derfor kan betale deres boliglån som planlagt,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Den nuværende økonomiske situation med højere renter og priser på fødevarer og energi har ikke smittet af på boligejernes evner til at betale deres ydelse rettidigt.

”El og varme koster mere end i de seneste mange år. Også priserne på mad og andre dagligvarer er steget. Det påvirker uden tvivl alle danske familier. En sund privatøkonomi og fornuftige opsparingsvaner kan være med til at forklare, at de fleste boligejere betaler deres realkreditlån til tiden,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Men der er ingen tvivl om, at nogle familier er mere påvirket af de stigende forbrugerpriser end andre. Hvis man er blandt dem, der kan se, at det bliver svært at betale den næste termin på sit boliglån, bør man hurtigst muligt kontakte sin bank eller realkreditinstitut. Så kan man i samarbejde med sit kreditinstitut prøve at finde en løsning, som kan være med til at bringe privatøkonomien tilbage på ret kurs.” 

Hent statistik

 

Fakta

  • Finans Danmarks opgørelse af restancer viser hvor stor en del af de samlede ydelser fra boligejerne, der ikke er betalt 3½ efter betalingsfristen. Lige nu er 0,13 procent af de samlede boligydelser endnu ikke betalt. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 13 øre for hver 100 kroner, de skulle have betalt.
  • D. 30. juni 2022 skulle boligejerne betale i alt 14,7 mia. kr. på deres boliglån. Heraf var 19,2 mio. kr. ikke betalt 3½ måned efter betalingsfristen. Det er en lille stigning i forhold til terminsydelsen d. 31. marts 2022, hvor boligejerne skulle betale i alt 14,5 mia. kr., men hvor 18,3 mio. kr. ikke var betalt 3½ måned efter betalingsfristen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde