Boliger står længere tid til salg

Publiceret 09-09-2022
Nyhed

Boligkøbere har nu mulighed for at tænke sig lidt mere om, før de skriver under på en købsaftale for deres fremtidige bolig. Især liggetiderne for ejerlejligheder er steget. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskere på boligjagt har i dag lidt længere betænkningstid end for et år siden. Især dem, der er på udkig efter en ny lejlighed, vil opleve, at ”Til salg”-skiltene hænger længere tid i vinduerne. I de seneste syv måneder har liggetiderne for lejligheder nemlig været længere sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. For huse er det kun de seneste to måneder. 

”2021 var et år med historisk fart på boligmarkedet, hvor boliger blev fjernet hurtigere fra ejendomsmæglernes hylder næsten måned for måned. I år er historien en anden. Boligsælgerne skal væbne sig med lidt mere tålmodighed end tidligere, og de seneste måneders tal viser, at boligmarkedet begynder at komme ned i gear,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og tilføjer: 

”Der er dog stadig et stykke vej op til de liggetider, vi så før coronapandemien. Det gælder både for huse og lejligheder. Det kan hænge sammen med, at boligudbuddet – selvom det er steget i løbet af 2022 - fortsat er på et relativt lavt niveau.” 

I gennemsnit stod huse til salg i 151 dage, inden de blev fjernet fra markedet i august 2022. Tilsvarende stod ejerlejligheder til salg i 125 dage. Liggetiderne er dermed en måned længere end for et år siden for ejerlejligheder og næsten uændret for huse. 

 

Kortere liggetid i København 

Ser man nærmere på de største byer er liggetiderne generelt højere end for et år siden– på nær i København. I Odense og Aarhus tager det i gennemsnit seks uger længere at få solgt sin lejlighed, mens det i Aalborg tager 10 dage mere. Til gengæld stod lejligheder i København i august en smule kortere tid til salg. 

”I København har boligkøberne ikke på samme måde mærket til de stigende liggetider, som i f.eks. Odense og Aarhus. Dét på trods af, at der er kommet flere lejligheder til salg. Det viser, at der stadig er efterspørgsel efter ejerlejligheder i hovedstaden,” siger Ane Arnth Jensen. 

Det seneste år er antallet af ejerlejligheder til salg steget mere end 40 pct. i Aarhus og København, mens det i Odense og Aalborg er steget med hhv. knap 18 og godt 11 pct.  

Hent statistik

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde