Årets Danmarksmestre i privatøkonomi er 8.A fra Lemvig

Publiceret 31-03-2022
Nyhed

Pengequizzen 2022 er afsluttet i forbindelse med dette års Pengeuge. Og vinderen er nu fundet. 8.A fra Nørre Nissum Skole- og Børneunivers i Lemvig kan nu kalde sig Danmarksmestre i privatøkonomi og modtager 10.000 kroner til klassekassen som præmie.

I uge 11 var der for niende år i træk Pengeuge, hvor 14.000 af de ældste elever på landets skoler blev undervist i finansiel forståelse. Her lærer de blandt andet, hvordan lægger man et budget, hvad ÅOP er og om digital sikkerhed. Bag initiativet står Finans Danmark med støtte fra blandt andre Nationalbanken og Finanstilsynet. 

Pengeugen blev afsluttet med Pengequizzen, hvor eleverne dyster mod elever fra hele landet i den viden, de har fået i løbet af ugen. Og her var 8.A fra Lemvig altså de dygtigste. 

”Det er vigtigt, at vores børn og unge får en finansiel forståelse tidligt, så de kan komme godt fra start på den økonomiske del af ungdomslivet. Forhåbentlig ender færre som dårlige betalere senere i livet, når de har fået den viden med sig. Derfor er vi rigtig glade for, at så mange skoleklasser hvert år deltager i Pengeuge og udfordrer deres viden om privatøkonomi og digital sikkerhed i Pengequizzen.,” siger PA- og Kommunikationsdirektør i Finans Danmark, Stine Luise Goll. 

Ud over 8.A fra Nørre Nissum Skole- og Børneunivers, som altså er årets vindere af Pengequizzen, så belønner Finans Danmark også fire andre klasser for det bedste resultat i hver af landets øvrige regioner. Det betyder, at 9.B på Bækkegårdsskolen i Ølstykke, 9.P på Farsøskole i Farsø, 8.CViby Skole i Viby Sjælland og 8.A på Bække Skole i Bække hver modtager en præmie på 5.000 kroner til klassekassen. 

Tillykke til alle vinderne. 

 

Læs mere om Pengeugen på www.pengeuge.dk

Fakta - om Pengeuge

  • Pengeuge foregår hvert år i uge 11 
  • I 2022 deltog flere end 600 klasser fra udskolingen i hele landet
  • 14.000 elever modtog undervisning i privatøkonomi i Pengeugen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde