Danskerne har indhentet mange lånetilbud under corona

Publiceret 11-03-2021
Nyhed

Siden Danmark blev lukket ned for et år siden på grund af corona, har danske virksomheder og boligejere indhentet over 300.000 tilbud på realkreditlån.

Til trods for at det seneste år har været præget af økonomisk usikkerhed og nedlukning, har virksomheder og boligejere i stor stil undersøgt muligheden for at optage nyt realkreditlån eller lægge deres lån om. Siden starten af marts 2020 er der indhentet 309.612 lånetilbud hos realkreditinstitutterne.

”Selvom det seneste år har været præget af corona, har danskerne indhentet mange tilbud på realkreditlån. Der har været stor aktivitet på boligmarkedet, og mange har købt bolig. Samtidig har renterne været lave, og mange har benyttet muligheden for at lægge lån om. Det er nogle af årsagerne til, at mange danskerne har indhentet tilbud på realkreditlån det seneste år,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Interessen for lån til boligkøb og nybyggeri stiger

Siden marts 2020 har danske boligejere indhentet knap 115.000 lånetilbud til boligkøb og nybyggeri, og det er flere end i den tilsvarende periode de to foregående år. Fremgangen i antallet af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri gælder i alle landets regioner.

”Vi ser en stigning i antallet af lånetilbud til boligkøb og nybyggeri i alle Danmarks regioner. Det store antal handler med sommerhuse i foråret og sommeren 2020 er en af grundene til de mange lånetilbud uden for de største byer,” siger Ane Arnth Jensen.

Tendensen med mange lånetilbud er fortsat ind i 2021, og i februar måned indhentede boligejerne 23.516 tilbud på realkreditlån. Det er 22 pct. flere end i februar sidste år. Der er givet godt 9.600 lånetilbud til boligkøb og knap 2.400 lånetilbud til nybyggeri i februar. Sammenlagt er det det højeste antal lånetilbud til boligkøb og nybyggeri, der er givet i over tre et halvt år, og det dækker over et højt niveau for både lånetilbud til boligkøb og nybyggeri.

”Det er interessant, at der er så forholdsvist mange, der får tilbud på lån til nybyggeri. Udbuddet af boliger har været faldende og er på et lavt niveau, og samtidig er priserne steget landet over. Det kan have gjort det vanskeligere at finde drømmehuset og gjort det mere attraktivt at bygge nyt,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde