8.C fra Ølstykke er landets bedste til privatøkonomi

Publiceret 26-03-2021
Nyhed

Eleverne fra 8.C på Bækkegårdsskolen i Ølstykke har sammen med elever i hele landet deltaget i Finans Danmarks Pengeuge, der løb af stablen i uge 11. I forbindelse med Pengeugen dyster eleverne i en Pengequiz. Og her var 8.C de dygtigste. Derfor vinder de 10.000 kroner til klassekassen.

Det kan betale sig at lytte efter, når læreren fortæller om renter, ÅOP, og hvordan man lægger budget. Det har eleverne i 8.C på Bækkegårdsskolen i Ølstykke opdaget, efter de har vundet hovedpræmien i dette års Pengequiz i forbindelse med Pengeuge. 

Pengequizzen er en konkurrence, hvor eleverne dyster på viden om privatøkonomi og digital sikkerhed. Forud for konkurrencen havde 8.C deltaget i Pengeuge, hvor skoleklasser landet rundt har privatøkonomi på skoleskemaet. Formålet er at højne børn og unges finansielle forståelse.  

Bag initiativet står Finans Danmark i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening, som har udarbejdet undervisningsmaterialet. 

”Vi er rigtig glade for, at så mange skoleklasser deltager i Pengeuge og udfordrer deres viden om privatøkonomi og digital sikkerhed i Pengequizzen. Det er vigtigt, at vores børn og unge får en finansiel forståelse tidligt, så de kan komme godt fra start på den økonomiske del af ungdomslivet. Dermed kan vi forhåbentlig bidrage til, at færre ender som dårlige betalere senere i livet,” siger cheføkonom i Finans Danmark, Niels Arne Dam. 

Ud over danmarksmestrene fra Bækkegårdsskolen i Ølstykke er der også fundet fire skoler, som havde det bedste resultat i hver af landets øvrige fire regioner. Det er Bernstorffsminde Efterskole i Faaborg (Region Syddanmark), Farsø Skole i Farsø (Region Nordjylland), Ikast-Brande Ungdomscenter Ikast (Region Midtjylland) og Himmelev Skole i Roskilde (Region Sjælland). De modtager hver 5.000 kroner til klassekassen. 

Tillykke til vinderne. 

 

Læs mere om Pengeuge her 

 

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde