Pengeuge slår i år alle rekorder

Publiceret 27-02-2020
Nyhed

I uge 11 kaster grundskolens ældste klasser sig ud i at lære at beregne renter og lægge budgetter. De lærer om aktier og obligationer og at forstå en lønseddel. Alt sammen som en del af Pengeuge, som Finans Danmark står bag. Og i år er der ekstra mange børn, der skal lære om finansiel forståelse. Pengeuge slår i år rekord med 762 deltagende klasser. Og flere kan nå at komme til. Det betyder, at mindst 17.900 skoleelever i år får gavn af projektet.

Pengeuge kører nu for 7. år i træk som et samarbejde mellem Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening. Gennem en målrettet indsats får eleverne koblet deres matematiske færdigheder til privatøkonomiske problemstillinger.

Eleverne lærer bl.a. at lægge et fornuftigt budget – de lærer, hvorfor det i mange situationer bedre kan betale sig at vente og spare op fremfor at låne her og nu. De lærer om renter og ÅOP, om aktier og obligationer, og om at forstå deres lønseddel og skattebetaling, hvis de har et fritidsjob

Det er Danmarks Matematiklærerforening, der har udformet undervisningshæfter og opgaver til Pengeuge, og Finans Danmarks medlemmer deltager som gæsteundervisere i hele landet. Det vil sige, at bankrådgivere og bankdirektører i uge 11 tager ud som gæsteundervisere på landets skoler, og taler med børnene om helt almindelig, økonomisk sund fornuft, og hvordan man kan forebygge, at de senere i livet kommer i økonomisk uføre.

”Det er fantastisk at opbakningen til Pengeuge vokser år for år. For det er en vigtig opgave, Pengeuge løfter med at give vores børn og unge en bedre grundlæggende finansiel forståelse. Og det er en samfundsopgave, som vi er glade for og stolte af at kunne bidrage til,” siger Niels Arne Dam, cheføkonom i Finans Danmark

Som noget helt nyt er Pengeugen i år udvidet med materiale, der kan bruges til at lære børnene om ikke bare deres egen - men hele samfundets - økonomi. Danmarks Nationalbank har sammen med Foreningen af lærere i Historie og Samfundsfag udarbejdet temahæftet ”Din og Danmarks økonomi”, der altså også kan bruges i undervisningen. Nationalbanken stiller ligesom bankerne også med gæsteundervisere i løbet af uge 11.

 

Sådan fordeler de tilmeldte skoleklasser sig på landets 5 regioner:

Region

Antal tilmeldte skoleklasser

Hovedstaden

226

Midtjylland

119

Nordjylland

59

Sjælland

175

Syddanmark

183

I alt*

762

 

Læs mere om Pengeugen på Pengeuges egen hjemmeside. Her kan du også finde undervisningsmaterialet.

Camilla Thorning

Pressechef

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde