Huspriserne når nye højder trods corona

Publiceret 17-09-2020
Nyhed

Priserne på huse har sat ny rekord. Det seneste år er huspriserne steget i næsten alle landets regioner. Men boligkøbere – især i Nordjylland – er gode til at forhandle prisen ned.

Dugfriske tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik viser, at coronavirussen ikke har været en stopklods for danskernes boligdrømme. Flere huse har fået nye ejere, og priserne er det seneste år i gennemsnit steget med 2 pct. Region Nordjylland står for den største prisstigning på 4,9 pct., mens priserne i Region Syddanmark, som det eneste sted, er faldet med 0,9 pct.

”Den seneste tid har der været stor usikkerhed om, hvilken betydning coronakrisen får for boligmarkedet. De nyeste tal viser, at huspriserne det seneste år faktisk er steget de fleste steder i landet, og for første gang er prisen på et typisk hus på 140 kvm. sneget sig op over 2 mio. kr.,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Nordjyderne får de største rabatter ved huskøb

Boligkøberne er generelt gode til at få nedslag i prisen. Finans Danmark har på baggrund af unikke tal over tinglyste ejendomshandler i 2. kvartal 2020 opgjort, at danskerne betalte godt 950 mio. kr. mindre for husene i forhold til, hvad de sidst stod til salg til. Men rabatten på husene varierer på tværs af landets regioner.

”Overalt i landet forhandles priserne på huse generelt ned. Det har vi en tradition for på det danske boligmarked – sælger sætter prisen lidt højere, og så finder man en pris, som både sælger og køber er tilfredse med,” siger Ane Arnth Jensen.

I kroner og øre har nordjyderne i gennemsnit forhandlet husprisen ned med knap 85.000 kr., sammenlignet med hvad huset senest stod til salg for. Det svarer til en besparelse på 5,1 pct. Tilsvarende har købere i Region Hovedstaden sparet godt 138.000 kr. svarende til 3,4 pct.

”Størrelsen på købsrabatten kan skyldes flere ting. Det kan bl.a. være et udtryk for efterspørgslen efter huse, men også et udtryk for en forhandlingsvillighed, der er i markedet,” siger Ane Arnth Jensen og afslutter:

”Det er altid en god idé at undersøge markedet, så man har viden om, hvor prisen på et hus bør ligge. Så er man bedre forberedt til at lave en god handel.”

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde