Bankerne får flere end 740.000 alarmer med mistanke om hvidvask på et år

Publiceret 15-12-2020
Nyhed

I årets tre første kvartaler har landets banker underrettet Hvidvasksekretariatet om mistanke om hvidvask i over 42.000 tilfælde. Bagved det tal ligger hele 740.000 sager, bankerne har skulle se på og tage stilling til, før myndighederne blev underrettet.

Landets banker har stor fokus på bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. Kampen mod de kriminelle har fået bankerne til at ansætte stadig flere medarbejdere. Og it-systemerne bliver hele tiden udviklet og forbedret. Både i de enkelte banker, men også i nye samarbejder bankerne imellem, ligesom et samarbejde med myndighederne også er undervejs. 

Det store fokus fra bankerne fører til stadig flere underretninger til myndighederNår året er omme, vurderer Finans Danmark, at antallet af underretninger vil være over 52.000. Det er dobbelt så mange som i 2018. 

Bag de mange underretninger ligger et endnu højere tal. Nemlig de i alt 738.818 undersøgelser af potentiel mistanke, som 40 af landets banker har oplyst, de har foretaget. Det fremgår af Finans Danmarks rapport Hvidvaskindsats – status 2020”, der offentliggøres i dag.  

Tallet viser, at bankerne underretter om præcis de sager, de skal. Det sker efter en nøje overvejelse. Og arbejdet kræver både arbejdskraft og it-systemer, der hele tiden skal udvikles,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark. 

 

Læs rapporten Hvidvaskindsats - Status 2020 her.

Download som PDF her.

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde