9.D på Dybbøl-Skolen i Sønderjylland er mestre i privatøkonomi

Publiceret 29-04-2020
Nyhed

Eleverne i 9.D er vindere af ”Pengeguizzen” 2020. De har som led i den landsdækkende Pengeuge dystet i viden om privatøkonomi og digital sikkerhed med andre skoleelever fra hele landet. Vinderne får 10.000 kroner til klassekassen. Fire skoler belønnes hver med 5.000 kroner af Finans Danmark som de bedste i hver deres region.

Omkring 55 klasser i hele landet dystede i år i Pengequizzen, og som vinderpræmie får 9.D på Dybbøl-Skolen i Sønderborg nu 10.000 kroner til klassekassen. Pengene bliver virtuelt overrakt af Finans Danmark i dag. Eleverne er nemlig stadig hjemme på grund af corona-krisen.

Forud for konkurrencen var 786 skoler – 18.800 elever - i hele landet tilmeldt Pengeuge, hvor skoleklasser har privatøkonomi på skoleskemaet. Som en del af Pengeuge kommer en gæsteunderviser på besøg og lærer blandt andet eleverne, hvordan man lægger et budget, hvad ÅOP er og om digital sikkerhed. Bag initiativet står Finans Danmark i samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening, som har udarbejdet undervisningsmaterialet.

Corona ændrede Pengeugen i år

I år blev gæsteundervisningen dog aflyst efter bare to dage på grund af corona-krisen. En række elever har efterfølgende fulgt med i Finans Danmarks digitale undervisningsforløb.

”Det er vigtigt, at vores børn og unge får en finansiel forståelse tidligt, så de kan komme godt fra start på den økonomiske del af ungdomslivet. Dermed kan vi forhåbentlig bidrage til, at færre ender som dårlige betalere senere i livet. Derfor er vi rigtig glade for, at så mange skoleklasser hvert år deltager i Pengeuge og udfordrer deres viden om privatøkonomi og digital sikkerhed i Pengequizzen.,” siger cheføkonom i Finans Danmark, Niels Arne Dam.

Ud over 9.D fra Dybbøl-Skolen, som altså er vindere af årets Pengequiz, belønner Finans Danmark også fire klasser for det bedste resultat i hver af landets øvrige regioner. De fire er: 8.Z på Krogårdsskolen i Greve, 9.B på Frederikssund Private Realskole i Frederikssund, 9.Z på Skt. Knud Skole i Aarhus og 9.A på Biersted Skole i Aabybro.

Stort tillykke til vinderne.

Læs om mere om Pengeuge.

Læs rapporten Unge - gæld, forbug og opsparing udgivet i forbindelse med Pengeuge 2020

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde