Låneinteressen rykker fra Københavns omegn til Syd- og Vestsjælland

Publiceret 10-10-2018
Nyhed

I september gav de danske realkreditinstitutter 16.174 lånetilbud, hvoraf 5.850 blev givet til boligkøb.

En opgørelse fra Finans Danmark viser, at en stigende andel af lånetilbud til boligkøb over det seneste år bliver givet til boligkøbere i Syd- og Vestsjælland, og at en lidt mindre andel gives i Københavns omegn.

”Udviklingen kan bl.a. hænge sammen med, at boligpriserne i Københavns omegn har nået et niveau, der får nogle boligejere til at overveje at flytte til områder med lidt lavere kvm. priser. I dag koster et gennemsnitligt hus på 140 kvm. i Københavns omegn knap fire millioner kr., mens et tilsvarende hus i Vest- og Sydsjælland koster 1,3 millioner kr.,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

11 pct. af alle lånetilbud til boligkøb bliver i dag givet i Syd- og Vestsjælland, og det er 2,5 pct. point flere end i årets første måned. I Københavns omegn er andelen derimod faldet nogenlunde tilsvarende.

”Det er utroligt positivt, at der er fremgang på boligmarkedet i Vest- og Sydsjælland, som er et af de steder i landet, hvor boligmarkedet har været længst tid om at komme sig oven på finanskrisen. De seneste to år har landsdelen oplevet en stor nettotilflytning på i gennemsnit 1.800 personer om året, og kvm. priserne stiger nu relativt mere end landsgennemsnittet,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde