Flotte afkast til investorerne i 2017

Publiceret 02-02-2018
Nyhed

Investorerne fik pæne afkast i både aktie- og obligationsfondene, og næsten alle fonde opnåede positive afkast. Over 10 år ligger danske aktier i toppen af afkasttabellen. Det viser Investering Danmarks markedsrapport for 2017.

På 10 års sigt ligger danske aktier i toppen af afkasttabellen med et afkast i den typiske fond på 142,77 pct. Investorerne fik udbetalt udbytter på i alt 24,9 mia. kr., hvoraf investorerne har valgt at geninvestere en betydelig del af de udbetalte udbytter. Rapporten viser desuden, at den samlede formue hos Investering Danmarks medlemmer steg med 148 mia. kr. til alt 2.122 mia. kr.

”Jeg glæder mig over, at danske investeringsfonde igen i 2017 har skabt pæne afkast til investorerne, både i aktie- og obligationsfondene - og nu også i stigende grad i blandede fonde. Det gør det desto mere tydeligt, at opsparing i investeringsfonde er et meget relevant alternativ til at lade opsparingen stå kontant”, siger Eric Pedersen, som er formand for Investering Danmark.

Særligt de blandede fonde og passive fonde er kommet i investorernes fokus. I de blandede fonde var der samlede nettokøb på i alt 48,8 mia. kr. Samlet set er formuen i de blandede fonde blevet mere end fordoblet siden 2014. Det afspejler, at en stigende del af investorerne er blevet mere interesserede i at få en samlet løsning end i selv at sammensætte en portefølje af investeringsfonde.

Desuden vinder passive fonde markedsandele, og formuen i passive aktiefonde udgør nu 9,9 pct. af aktieformuen. Det er en væsentlig stigning fra 6,2 pct. året før, og årsagen er primært, at investorerne skyder penge ind i de passive fonde. Det er en international tendens, der nu også er kommet til Danmark.

 

Læs hele markedsrapporten her

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde