Årsmøde i Investering Danmark

Publiceret 04-05-2018
Nyhed

Investering Danmark holdt i dag sit første årsmøde, siden man gik sammen med Finans Danmark i en ny organisation.

Direktør Birgitte Søgaard Holm bød velkommen til deltagerne i IDA Mødecenter, inden hun gav ordet videre til dagens moderator Mette Walsted Vestergaard.

Årsmødet bar præg af et år med flere forandringer i investeringsbranchen. I sin tale fortalte afgående formand i Investering Danmark Eric Chr. Pedersen bl.a. om, hvordan de nye investorbeskyttelsesregler, der går under navnet MiFID II, har ændret markedet for både investeringsfonde, banker og ikke mindst kunderne.

Derudover fortalte co-founder i Designit Martin Delfer om, hvordan kundernes investeringsadfærd og behov ændrer sig i disse år, mens kontorchef i Morningstar Danmark Nikolaj Holdt Mikkelsen fortalte om, hvordan investeringsverden ser ud med hans øjne efter indførslen af de nye investeringsregler.

Årsmødet blev sluttet af med en paneldebat om, hvorvidt 2018 er en gamechanger for investeringsbranchen.

Debatten kredsede især om, hvorvidt de nye investorbeskyttelsesregler MiFIDII rent faktisk kommer kunderne til gode ved større transparens og lavere priser.

”Men investorøjne synes jeg ikke, at billedet er markant anderledes,” sagde Nikolaj Holdt Mikkelsen, der pegede på, at priserne på porteføljepleje ikke har bevæget sig mærkbart, og at kunderne stadig ikke flytter sig mellem de forskellige produkter og f.eks. vælger passive investeringer. 

Her pegede Sune Worm Mortensen, Global Head of Products and Advice i Danske Bank, at det for ham var vigtigt, at der er kommet større transparens og valgfrihed for kunderne. Så skal bevægelserne nok komme i takt med kundernes efterspørgsel. 

”Pointen er at der skal være valgmuligheder, og dem skal vi være gode til at fortælle kunderne om, så de selv kan vælge. Nogen vil gerne have en passiv investering, men der er også mange der stadig vælger rådgivningen, fordi de gerne vil have det … Det starter med kunden, og her giver MiFIDII nogle nye muligheder,” sagde han.

Læs mere om Investering Danmarks nye bestyrelse her.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde