Ny ÅOP-aftale forbedrer information om omkostninger

Publiceret 22-12-2017
Nyhed

I 2018 får investorerne bedre overblik over deres omkostninger i investeringsfonde.

Finans Danmark, Investering Danmark, Forbrugerrådet Tænk og Dansk Aktionærforening har indgået en aftale om at forbedre og udbygge aftalerne om omkostningsnøgletallet ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Hensigten er, at investeringsfondene og pengeinstitutterne skal give investorerne bedre overblik over omkostningerne i investeringsfonde..

”Aftalen betyder, at investeringsfonde og pengeinstitutter skal oplyse investeringsfondenes indirekte handelsomkostninger i forbindelse med ÅOP. Aftalen sikrer dermed større gennemsigtighed og overblik for investorerne, ” siger Jens Jørgen Holm Møller, kapitalforvaltningschef i Finans Danmark.

Den nye udvidede ÅOP-aftale skal sikre, at omkostningsoplysningerne om de enkelte investeringsfonde indeholder de samme elementer, som pengeinstitutterne skal oplyse over for deres kunder fra årsskiftet som følge af MiFID II. Samtidig bevares det nuværende ÅOP, så investorerne kan vurdere prisudviklingen fra år til år. ÅOP-aftalen gælder i en overgangsperiode fra MiFID II træder i kraft 3. januar 2018 til 1. januar 2020, hvor ÅOP afløses af ny regulering.

Læs hele aftalen her.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde