Regeringens ambition om stærkere investeringskultur vil løfte dansk vækst

Publiceret 28-11-2016
Nyhed

Regeringsgrundlaget fra den nye trekløverregering, VLAK, indeholder flere gode takter om en stærkere investeringskultur og bedre forhold for nystartede virksomheder. I Børsmæglerforeningen bakker man op om planerne, og ser frem til samarbejdet med regeringen.

- Regeringen nævner positivt, at man vil arbejde for en styrket aktiekultur og for bedre vilkår for at investere i nystartede virksomheder. Fra et samfundsmæssigt synspunkt, er det nogle af de mest effektive vækstinitiativer, så det kan vi kun bakke op om, siger Claus Gregersen, formand i Børsmæglerforeningen.
 
Regeringen vil blandt andet fremlægge et vækstudspil, der skal gøre det billigere at drive virksomhed i Danmark og dermed fremme investeringerne i danske virksomheder.
 
Regeringsgrundlaget har især fokus på nystartede virksomheder, hvor regeringen vil nedsætte et iværksætterpanel, der skal komme med forslag til, hvordan det bliver lettere og mere attraktivt at starte ny virksomhed, og hvordan iværksættere kan tiltrække investeringer og vokse sig store.
 
- Børsmæglerforeningen har ved flere lejligheder fremhævet behovet for at motivere et bedre miljø for de små og mellemstore virksomheders mulighed for børsnotering, for at disse kan vokse sig store og ikke blot blive solgt. Det er vores håb, at iværksætterpanelets arbejde vil have fokus på netop den mulighed, siger Claus Gregersen.
 
Formanden roser desuden regeringens planer om at gøre det lettere at foretage generationsskifter i danske virksomheder. Her håber formanden, at regeringen vil åbne for flere muligheder for generationsskifter.
 
- Vi har i Børsmæglerforeningen tidligere foreslået, at et generationsskifte ikke per definition skal ske til en lukket fond eller familie, men med fordel kan deles med den brede befolkning, nemlig ved delvis fondseje og delvis børsnotering. Det håber vi, at regeringen vil se på, siger Claus Gregersen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde