Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Flere foretrækker aktiefonde

Publiceret 04-11-2016
Nyhed

Traditionelt har obligationsfonde været mest populære blandt de private investorer. Sådan er det ikke længere.

De seneste to år har der været en støt stigning af nye investorer i investeringsfonde. Stigningen har været på knap 3.000 personer per måned. I dag er der flere end 820.000 danskere, der sparer op i investeringsfonde. Det er en stigning på knap 10 % siden november 2014, hvor der var 757.000 investorer.

Udviklingen har været ulige fordelt mellem aktier og obligationer. I april 2014 havde godt 510.000 danskere investeret i aktiefonde. Det svarer til 66,7 % af alle investorer. Siden da har interessen for de aktiebaserede fonde været stigende.

I 2015 var der for første gang flere private investorer med aktiebaserede investeringsbeviser i porteføljen end obligationsbaserede fonde. Mens de obligationsbaserede fonde har fastholdt en andel af investorerne på 68 %, så har aktiefondene forøget populariteten til 69 % svarende til i alt 566.196 personer.

Private investorer 2014 – 2016

Kilde vpANALYSE, VP Securities.

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde